PRODAJA VAKUUM PUMPI

Tvrtka Mitar d.o.o. je jedini generalni zastupnik BUSCH vakuum pumpi za Republiku Hrvatsku te kod nas možete kupiti vakuum pumpe proizvođača BUSCH.


VAKUUM

Definicija vakuuma bi bila da je to prostor u potpunosti oslobođen od svih čestica, tj. prostor bez ikakvih čestica. Takav vakuum u teoriji nazivamo „apsolutni vakuum“, ili „potpuni vakuum“ i u praksi ga je nemoguće postići.

U praksi, vakuum je svaki pritisak zraka u nekom prostoru koji je ispod atmosferskog.

Najčešće korištene mjerne jedinice su [Pa] i [bar], a na vakuum pumpama većinom nailazimo na vrijednosti izražene kao [mbar].

Vakuum može biti izražen kao apsolutna vrijednost, tj. kao pozitivna vrijednost u rasponu od 1 bar do 0, gdje bi nula bila apsolutni vakuum, ili kao relativna vrijednost sa negativnim predznakom u rasponu od 0 do -1 bar, gdje bi 0 bila referentna točka a -1 bar apsolutni vakuum.

Vakuum se obično dijeli u 4 razine

  • Niski(grubi) vakuum = 1000 – 1 [mbar]
  • Srednji vakuum = 1 – 10 -3 [mbar]
  • Visoki vakuum = 10 -3 – 10 -7 [mbar]
  • Ultravisoki vakuum = 10 -7 – 10 -14 [mbar]

Vakuum se također često izražava i u postocima [%].

0%- tni vakuum bi značilo da je tlak u nekom prostoru(spremniku) jednak atmosferskom tlaku, a 100 % -tni vakuum bi značilo da smo u spremniku postigli „apsolutni vakuum“.


ODABIR VAKUUM PUMPE

Za ispravan odabir vakuum pumpe potrebno je dobro poznavati sam proces vakuumiranja kako bi što preciznije otkrili podatke potrebne za odabir vakuum pumpe, potreban krajnji vakuum koji pumpa treba postići, protok koji definira brzinu postizanja krajnjeg vakuuma i uvjete u kojima će pumpa raditi. Pod radnim uvjetima podrazumijevamo vrstu plina koji će pumpa izvlačiti, njegovu temperaturu, dali je plin kondenzabilan, te okolnu temperaturu i prostor u kojem će pumpa raditi.

Sve su to vrlo važni podaci koje je potrebno što točnije odrediti kako bi odabrali pravi tip i veličinu vakuum pumpe koja će zadovoljiti potrebe Vaše proizvodnje.

Djelatnici tvrtke Mitar d.o.o. su Vam uvijek na raspolaganju kako bi svojim savjetima i iskustvom pomogli pri odabiru vakuum pumpe, a „BUSCH“ u svom asortimanu ima široku paletu proizvoda koja može zadovoljiti sve Vaše potrebe u proizvodnji.


ODRŽAVANJE VAKUUM PUMPI

Redovito održavanje i servisiranje vakuum pumpi ključna je stvar koja utječe na vijek trajanja vakuum pumpe. Kako bi vakuum pumpa imala što duži vijek trajanja, potrebno ju je redovito servisirati.

Interval servisiranja vakuum pumpe se razlikuje za svaki tip vakuum pumpe i jasno je propisan za svaku vakuum pumpu, a ovisi o radnim uvjetima i procesu u kojem vakuum pumpa radi.

Na interval servisiranja direktno utječe i upotreba originalnih rezervnih dijelova.

Redovitim održavanjem i upotrebom originalnih rezervnih dijelova produžit ćete vijek trajanja vakuum pumpe i u konačnici smanjiti troškove servisa vakuum pumpe, a istovremeno ćete imati vakuum pumpu koja će raditi pouzdano i koja će davati odlične karakteristike.


Lamelarne uljne vakuum pumpe „R5“ i „Hukepack“

Lamelarne uljne vakuum pumpe su najrasprostranjenije vakuum pumpe i najčešće ih susrećemo u industriji.

Kod lamelarnih uljnih vakuum pumpi potrebno je redovno provjeravati razinu i boju ulja u vakuum pumpi, čistiti filtere na usisu vakuum pumpe, čistiti „gasbalastni“ ventil, provjeravati temperaturu pumpe.

Nakon odrađenih 1000 – 2000 radnih sati potrebno je napraviti zamjenu ulja, filtera ulja i separatora što nazivamo malim servisom, i taj servis se može odraditi na licu mjesta u proizvodnji.

Upotrebom originalnih ulja produžit ćete intervale servisiranja i smanjiti troškove, jer kvalitetno ulje pomaže u održavanju radne temperature pumpe te pospješuje podmazivanje lamela i smanjuje njihovo trošenje, a na taj način smanjuje i energetsku potrošnju vakuum pumpe.

Nakon odrađenih 15000 radnih sati potrebno je vakuum pumpu dovesti u ovlaštenu „Busch“ radionu na veliki servis vakuum pumpe.


Suhe lamelarne vakuum pumpe „Seco“

Suhe lamelarne vakuum pumpe imaju lamele napravljene od specijalnog grafitnog materijala koji je samopodmazujući i na taj način štiti lamele od preranog trošenja, te omogućava dugotrajan rad vakuum pumpe.

Kod ovakvih vakuum pumpi, potrebno je redovno čistiti i po potrebi mijenjati filtere na usisu te pratiti trošenje lamela premjeravanjem.

Nakon što se lamele potroše ispod minimalne dimenzije koja je definirana u uputama pumpe, potrebno ih je zamijeniti.


Vakuum pumpe sa vodenim prstenom „Dolphin“

Vakuum pumpe sa vodenim prstenom koriste vodu za rad pumpe. Najčešći uzrok kvara na ovakvim pumpama leži u nekvalitetnoj vodi koja obično ima puno kamenca te se on nakuplja na impelerima i brtvi, uzrokujući kvar i propuštanje brtve.

Kad se takvo nešto dogodi, potrebno ju je dovesti u ovlaštenu „Busch“ radionu na veliki servis vakuum pumpe.

Nakon odrađenih 15000 radnih sati potrebno je vakuum pumpu dovesti u ovlaštenu „Busch“ radionu na veliki servis vakuum pumpe.


Kandžaste suhe vakuum pumpe „Mink“ i „Merlin“

Održavanje ovakvih pumpi je minimalno. Kod ovakvih pumpi jako je važno čistiti filtere zraka na usisu vakuum pumpe i redovno mijenjati filterske uloške te nakon nekog vremena zamijenit ulje u kućištima pogonskih zupčnika.

Nakon odrađenih 20000 radnih sati potrebno je vakuum pumpu dovesti u ovlaštenu „Busch“ radionu na veliki servis vakuum pumpe.


Vijčaste suhe vakuum pumpe „Cobra“

Za održavanje ovakvih pumpi potrebno je redovno pratiti radnu temperaturu pumpe i hlađenje pumpe, mijenjati filterske uloške na usisu te nakon određenog vremena zamijeniti ulje u kućištima pogonskih zupčanika.

Nakon odrađenih 20000 radnih sati potrebno je vakuum pumpu dovesti u ovlaštenu „Busch“ radionu na veliki servis vakuum pumpe.

Mitar d.o.o. se u potpunosti prilagođava zahtjevima Vaše proizvodnje, te uz dogovor sa Vama pripremamo servis vakuum pumpi kako bi smanjili vrijeme zastoja u proizvodnji.

Mitar d.o.o. nudi servisiranje i ostalih proizvođača vakuum pumpi – Edwards, Stokes, Pfeiffer, Becker, Rietschle, Gardner Denver, Leybold, Alcatel, PVR, DVP, IKS, Robuschi, Sihi, Travaini.


ORIGINALNI REZERVNI DIJELOVI

Mitar d.o.o. prilikom servisiranja vakuum pumpi koristi isključivo originalne rezervne dijelove, jer su samo oni garancija uspješnog servisiranja i održavanja vakuum pumpi te u konačnici uz upotrebu originalnih dijelova vakuum pumpa postiže najbolje performanse i postiže dugotrajan vijek trajanja.

Redovnim servisiranjem i upotrebom originalnih rezervnih dijelova smanjit ćete u konačnici troškove održavanja i produžiti vijek trajanja Vaše vakuum pumpe.


SERVISIRANJE OSTALIH TIPOVA PUMPI

Tvrtka Mitar d.o.o. osim servisiranja vakuum pumpi nudi također i usluge servisiranja svih vrsta vodenih pumpi, hidrauličnih pumpi (zupčaste, klipne- aksijalne i radijalne, lamelarne), membranskih pumpi i „tri- lobe“ pumpi (Gardner Denver, Inoxpa).

Također servisiramo i ventile (pneumatski ili elektro aktivirani ventili ).


STROJNA OBRADA METALA

Vršimo usluge tokarenja, glodanja, dubljenja i brušenja (kružno i plansko) prema nacrtima, ili prema uzorku.

Ako imate strojni komad koji je potrebno izraditi, možete nam poslati svoj nacrt prema kojem ćemo Vam izraditi novi komad, ili nam možete donijeti strojni komad pa ćemo mi izvršiti snimanje komada, izradu dokumentacije, odabir materijala i tehnologije izrade komada.

Vršimo obradu svih vrsta materijala (SL, čelik, nehrđajući čelici, alatni čelici, plastika, aluminij, bronca, mesing), a svojim dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem materijala, termičke obrade (kaljenje, cementiranje, poboljšavanje, nitriranje ) i zaštite materijala sigurni smo da ćemo Vam izraditi jednako kvalitetan proizvod kao i originalni, a možemo ga izradit i kvalitetnije tako da bude dugotrajniji nego originalni.

Možete nam donijeti i cijeli strojni sklop kojeg ćemo rastaviti, detektirati probleme i potrebne radove kako bi doveli strojni dio u radno stanje.

Sa svojim iskustvom i znanjem sigurni smo da ćemo Vam izraditi kvalitetan proizvod.